rrock'n roll child

keskiviikko 5. elokuuta 2015

We were here! Nightwish@Ratinan Stadion 310715


Heei! Alkuun varoitus pitkästä postauksesta. Ihanaa päästä kirjotteleen taas jälleen kerran keikkapostausta. Perjantai oli yks parhaimmista päivistä ikinä koska pääsin näkemään Nightwishin, Sonata Arctican ja Children of Bodomin piiitkästä pitkästä aikaa livenä <3 Sonatan näin viime vuoden South Parkissa, joten siitä ei ollu silleen pitkä aika, mutta Bodomin ja Nightwishin näin viimeks Sauna Open Airissa 2013. Tuon perjantain keikan jälkeen oon nyt nähny Sonatan viisi kertaa ja Bodomin ja Nightwishin kolme kertaa :3
Mutta nyt siirrynkin kertomaan tarkemmin tuosta keikkapäivästä! Btw, älkää luulko et oon vaa kuvannu tuolla vaikka kuvia tulikin aika paljon..

Eli siis, oltiin sovittu Iltsun (Ida-kaisan) ja Ellan kaa et tavataa joskus puol kahen aikoihin sillä aateltiin mennä jo kahelta jonottaan porttien aukenemista. Piti tavata ulkona mut sade yllätti joten  tavattiin Koskarissa. Olipa hienoo tulla ihan litimärkänä Koskarille, näytin oikeesti joltain uitetulta koiralta :D Käytiin Tokmannilla, ostin vesipullon jonka jälkeen lähettiinki kohti Ratinaa. Ei onneks satanu enää ku tultiin ulos, vähäsen vaa tihkutti mut se ei ollenkaa haitannu. Meillä meni hetki ennen kuin löydettiin jonkin näköseen jonoon, se alue oli jotenki monimutkainen.. Jonotettiin siinä sillalla sellaset pari tuntia, aika meni jotenkin yllättävän nopeasti, otettiin siinä selfieitä ja kunhan höpöteltiin kaikenlaista, enimmäkseen siihen keikkaan liittyen.
Portit aukesi siinä noin klo 16, ja lähettiin alhaalla olevalle sisäänkäynnille. Siellä sitten oli nää perusjutut, eli turvatarkastus, lipun näyttäminen yms mitä tämmösissä tapahtumissa nyt on. Heti niiden jälkeen rynnättiin kentälle lavan eteen, päästiin neljänteen riviin!!! Olin vähä ihmeissäni et kui me niin hyville paikoille päästiin ku meitä aiemmin oli kuitenki jo jonki verran ihmisiä. Mutta en todellakaan valita paikoista, parhaat mahdolliset! Taisinki siinä vahingossa vähä kovaan ääneen kajauttaa et vähäks me ollaa näin eessä ja sit joku edessä oleva nainen sano niin mekin ollaan. :'''D
Klo 17.30 oli illan ensimmäisen bändin, Sonata Arctican vuoro. Ne oli ainakin viis minsaa myöhässä mut keikka oli silti ihan huikee! Tonyn välispiikit oli ihania, ja se piti yhessä vaiheessa pienen puheen siitä et ihmiset käy keikoilla ja kaikkee sellasta. Oli hyvä puhe! Tuli oltua melkein jokaisen kappaleen aikana mukana, mm. Tallulah, I Have A Right, Fullmoon ja Don't Say A Word oli sellasia kappaleita joiden aikana lauloin, huusin, kiljuin, taputin.. Ehdottomasti parhaimmat biisit mitkä keikan aikana soittivat! Muutkin ihmiset oli hienosti mukana, varsinkin Tallulahin aikana kuului ihan selkeesti kuinka moni lauloi.






White Pearl, Black Oceans...
X Marks The Spot
Fullmoon (!!! <3)
I Have A Right (!!! <3)
8th Commandment
Tallulah (!!! <3)
The Wolves Die Young
Destruction Preventer (!!! <3)
Don't Say A Word (with Vodka outro) (!!! <3)


Sonatan jälkeen tunnelma yleisössä tiivistyi, Bodomiin oli jonkin verran aikaa joten selailin siinä kännykkää, join vettä ja kunhan yritettiin tappaa aikaa. Children of Bodom aloitti siinä klo 19.15, tosin nekin oli vähän myöhässä mutta joo.. Keikka alkoi heti tutulla kappaleella, Are You Dead Yet. Mahtava aloitus ja kaikki oli mukana. Headbangausta, biisien mukana laulamista, huutamista, kiljumista.. Jopa pientä moshpittiä. Näitä perusjuttuja :D Hyvin se Roopen korvaaja osas soittaa, ei ollenkaa huono!
Ja tottakai Alexi <3 Ihan mahtava tyyppi!






        Are You Dead Yet (!!! <3)
Sixpounder (!!! <3)
Hate Me!
Silent Night, Bodom Night
Needled 24/7 (!!! <3)
Everytime I Die
Halo Of Blood
Scream For Silence
Living Dead Beat (!!! <3)
Lake Bodom
Downfall
In Your Face (!!! <3) 

Bodomin jälkeen tunnelma tiivistyi entisestään, ja alkoi pikkuhiljaa tuleen sellanen fiilis et ei herrajestas näänkö mä kohta Nightwishin o__o Alko tulla kylmiä väreitä  ja oltiin kavereiden kans ihan fiiliksissä!
Ja sitten, klo 21 alkoi soimaan intro, bändi ilmestyi lavalle ja Shudder Before The Beautiful alkoi soimaan  <3 Kuten Iltsukin sanoi, niin tuntu et koko stadion räjähti. Se oli jotain niin uskomatonta, ihan ku ois ollu jossain unessa tai sadussa. Niin eeppinen show, upeat pyrot, upeat biisit, upea bändi <3 Tuli niin onnellinen fiilis kun näki tuon rakkausbändin pitkästä aikaa livenä suoraan edessä. Ekan kappaleen aikana tuli kyyneleet silmiin. Èlanin ja The Islanderin aikana kyynelkanavat aukesi kunnolla. Olin oikeesti jokaisen kappaleen aikana niin mukana ku pystyin, lauloin, taputin, kiljuin.. Ja se tunne ku Marco astelee catwalkin päähän soittamaan ja laulamaan The Islanderia, ja koko Ratina laulaa mukana, loppupuolella Floor ja muu bändi yhtyy mukaan. Jotain niin uskomattoman kaunista. Koko keikan aikana tuli kylmiä väreitä, siis ei huhhuh toi bändi saa mut ihan sekaisin.<3 Keikan jälkeinen ilotulitus ja yleisö paperisilpun peitossa. Aivan täydellinen lopetus illalle! <3




























Shudder Before The Beautiful (!!! <3)
Yours Is An Empty Hope (!!! <3)
Amaranth (!!! <3)
She Is My Sin
Dark Chest Of Wonders (!!! <3)
My Walden (!!! <3)
The Islander (!!! <3)
Èlan (!!! <3)
Weak Fantasy (!!! <3)
Storytime (!!! <3)
Endless Forms Most Beautiful (!!! <3)
Alpenglow
Stargazers (!!! <3)
Sleeping Sun (!!! <3)
Ghost Love Score (!!! <3)
Last Ride Of The Day (!!! <3)
The Greatest Show On Earth (!!! <3)

Keikan jälkeen kävely teki niin kipeää mutta selvittiin alueelta bussiasemalle, josta Iltsu ja Ella lähti bussilla kohti Turkua. Ite lähin siitä sitte bussilla kotiin, olin niin väsynyt mutta onnellinen.
Kiitos Iltsulle ja Ellalle seurasta, oli tosi mahtavaa nähä teitä taas pitkästä aikaa! Ootan niin innolla tulevaa dvd:tä mikä tosta keikasta tehdään :33

KIITOS SONATA ARCTICA, CHILDREN OF BODOM JA ERITYISESTI NIGHTWISH!!! <3
#thegreatestshowonearth

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti